SLUSSARNA ÄR STÄNGDA!

Deadline har passerat för alla poster, det går därför inte längre att söka. Om du som redan sökt undrar över hur allt kommer att gå till så kommer sidan vara uppe tills posterna är satta!

POSTER SOM FINNS ATT VÄLJA PÅ ÄR:

Chefredaktör

Deadline 20/3

Mina (nuvarande chefsredaktör) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej! Jag heter Mina Asp Romefors och är nuvarande chefredaktör för Latin Lover. Mitt uppdrag som chefredaktör handlar framför allt om att planera, organisera och ansvara för att det redaktionella arbetet går framåt och går rätt till. Jag ser till att alla hästar är i stallet, så att säga. Utöver det jobbar jag för att få in texter till tidningen, se till att en god anda hålls och att Latin Lover följer sin vision. Jag skriver ledarna till varje nummer, men skriver även andra texter. Det är svinkul och extremt lärorikt att vara med och ansvara för arbetet samt se hur den kreativa processen går framåt. 

 

Har du övriga frågor om posten är det bara att ringa eller sms:a mig på 073-964 28 97.

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara vad din vision för Latin Lover är, varför just du ska bli chefredaktör! Att ha tidigare erfarenheter av redaktionellt arbete är meriterande. Ansökan mejlas till latinlover@live.se. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till chefredaktör! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions chefredaktör.

 

Vice chefredaktör

Deadline 20/3

Anna (nuvarande vice chefsredaktör) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej! Jag heter Anna Hellers och är nuvarande vice chefredaktör. Mitt uppdrag är att komplettera chefredaktören i det administrativa arbetet, vilket kan innebära att till exempel boka salar inför möten, korrekturläsa mötesprotokoll, leda möten när chefredaktören är frånvarande, och mycket mer där det finns behov. Utöver det skriver jag texter till varje nummer. Det är väldigt fint att Södra Latin har en plattform där alla kan få sin röst hörd, och om du vill ta ansvar för att behålla tidningens rykte och relevans så tycker jag att du ska söka!

 

Har du frågor om min post så får du gärna kontakta mig på 0725179959!

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara din vision för Latin Lover, om du har tidigare erfarenhet av att jobba inom tidning och av att skriva texter samt varför just du ska bli vice-chefredaktör! Ansökan mejlas in till latinlover@live.se. I ämnesraden skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till vice-chefredaktör! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions vice-chefredaktör.

 

Ekonomiansvarig

Deadline 20/3

Linnea (nuvarande ekonomiansvarig) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej!

Jag heter Linnéa och är ekonomiansvarig i Latin Lover. Som ekonomiansvarig utgör jag en fjärdedel av styrelsen och har givetvis hand om ekonomin. Jag söker bidrag, stipendier och har kontakt med eventuellt tryckeri. Jag har även hand om kassan och håller koll på utgifterna samt vår ebas där vi har våra medlemslistor bland annat. Självklart kan även jag som ekonomiansvarig skriva texter till tidningen!

 

Om du har frågor är det bara att ringa/sms:a till 0708900823!

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara din vision för Latin Lover, vad du har för tidigare erfarenhet av att ansvara för ekonomi och varför just du ska bli ekonomiansvarig! Ansökan mejlas in till latinlover@live.se. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till ekonomiansvarig! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions ekonomiansvarig.

 

Sekreterare

Deadline 20/3

Adina (nuvarande sekreterare) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej! Jag heter Adina Edfelt och är nuvarande sekreterare. Min roll innebär att jag står för mötesprotokollen och alltid ansvarar för att dokumentera vårt arbete. Dessutom är det min uppgift att se till att det vi publicerar är språkligt korrekt och utan stavfel - därför korrekturläser jag alla texter som publiceras i tidningen. Utöver det får jag skriva mina egna texter till tidningen.

 

Om du har frågor kring min post får du gärna kontakta mig på 0730751011.

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara din vision för Latin Lover, vad du har för tidigare erfarenhet av att korrläsa texter och varför just du ska bli sekreterare! Ansökan mejlas in till latinlover@live.se. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till sekreterare! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions sekreterare.

 

Skribent

Deadline 31/3

Petter (nuvarande skribent) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej jag heter Petter och är skribent för Latin Lover. Det jag gör för Latin Lover är att komma på idéer till texter och sen skriva de i tidningen. Mitt jobb är dock inte bara att skriva artiklar till Latin Lover utan jag är en pusselbit i hela processen. Utöver det så försöker skapa en god stämning i gruppen och se till att det blir en bra tidning till slut.

Om du har frågor kring min post får du gärna kontakta mig på insta DM @ballafjang

Vi söker tre skribenter. I ansökan ska du skriva en valfri text på temat OKLAR. Det kan vara alltifrån en krönika till en intervju eller ältande prosa. Ansökan ska mailas in till latinlover@live.se. I ämnesraden i mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Vi läser igenom alla texter och därefter kallar vi några till intervju, vi har dessvärre inte möjlighet att kalla alla sökande till intervju, då det är många som söker.

 2. Efter intervjun väljs tre fasta skribenter till Latin Lovers redaktion (du får jättegärna fortsätta skicka in texter även om du inte blir vald till skribent!).

 

PR-ansvarig

Deadline 31/3

Erik (nuvarande PR-ansvarig) berättar om vad posten innebär:

Ansökan:

Hej!

Jag heter Erik Aglert och är nuvarande PR-ansvarig. Mitt uppdrag går ut på att se till så att hela skolan vet om när och att vi släpper ett nummer. Jag har alltså hand om sociala medier, hemsidan, affischer och i år har jag även gjort filmer till varje nummer! Detta året som jag varit med har varit sviinkul och jag rekommenderar verkligen att söka!

Har du frågor om min post så får du gärna kontakta mig på 0767780011!

Till denna post räcker det med att du mailar in namn, klass och vilken post du söker. Fokus kommer ligga på intervjun. På intervjun kommer det förekomma frågor som hur du kommer bidra till att fler läser tidningen och hur du funkar i grupp.Till intervjun ska du även förbereda något arbete du tidigare gjort, det kan vara en film, affisch eller bilder du fotat. Ansökan (namn, klass och post du söker) mejlas in till latinlover@live.se.

Vad händer efter ansökan:

 1. Efter att du mailat så kallar vi dig som sagt till en intervju.

 2. Efter intervjun kommer vi välja den vi anser är bäst lämpad för jobbet!

 

Layout-ansvarig

Deadline 31/3

Li (nuvarande layout-ansvarig) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej! Jag heter Li Brun och jag är layoutansvarig i Latin Lover 19/20. Det betyder att jag utformar hur tidningen ska se ut, alltifrån upplägg på intervjuer, citat och bilder till hur quizen ska se ut och vilka färger varje nummer ska ha. Det är absolut den roligaste posten i Latin Lover (vadå ”biased”?) för du får inte bara chans att (vidare) utveckla din stil, du har även makten över tidningens slutgiltiga utseende, och chansen att verkligen lyfta fram tidningens innehåll. Layoutansvarig kan du söka oavsett om du ser dig själv som ”praktiskt taget grafisk designer redan” eller aldrig ens öppnat InDesign (det hade inte jag :)).

 

Har du frågor om min post, skriv till mig på Facebook eller skicka ett mejl till li@brun.se! Sök sök sök!

Ditt arbetsprov för att söka är att du gör en prototyp-layout till hur en sida i Latin Lover skulle se ut om du fick vara ansvarig! Ansökan mejlas till latinlover@live.se. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kallas till intervju, där vi ställer frågor om dina visioner som layoutare och om dina eventuella tidigare erfarenheter inom grafisk design och layout.

 2. Efter intervjun väljer vi en av de sökande som är ansvarig för nästa års layout.

 

Illustratör

Deadline 31/3

Gustav (nuvarande illustratör) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej!

 

Jag heter Gustav Wirsén Hedengren och är nuvarande illustratör. Mitt uppdrag går ut på att hitta på omslag och att illustrera eventuella texter åt skribenterna. Det har varit sjukt lärorikt och kul att vara med!

 

Har du frågor om min post så får du gärna kontakta mig på 0723991711!

För att söka gör du en tidningsframsida på temat OKLAR. Ansökan mejlas till latinlover@live.se. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kallas till intervju, där vi ställer frågor om dina visioner som illustratör och om dina eventuella tidigare erfarenheter av att jobba med att hålla deadlines för det du illustrerar.

 2. Efter intervjun väljer vi en av de sökande som tillsätts som illustratör inför nästa års redaktion. 

 

Valberedning

Deadline 20/3

Vad innebär denna post?

Ansökan:

Valberedning är en ny post för i år! Du som sitter i valberedningen får ta emot alla styrelseansökningar (chefredaktör, vice chefredaktör, ekonomiansvarig och sekreterare) + nästa års valberedning. Du kommer att motivera vem du anser är bäst lämpad för respektive post och lägga fram ett förslag på ny styrelse till årsmötet. Ditt arbete är inte att vara med o göra själva tidningen utan, se till att den blir bra!

FÖRTYDLIGANDE: Valberedningen som sätts nu kommer inte att vara verksamma förens 2021.

Vi söker två till tre som sitter i valberedningen. Du ska skicka in en presentation om dig själv, berätta om dina visioner för att sitta i valberedningen samt eventuella tidigare erfarenheter. Ansökan mejlas till latinlover@live.se. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer bli kallad till en intervju av valberedningen

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att pladera (motivera inför årsmötet varför de ska välja dig)

 4. Årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions valberedning.

 

Kontakt: latinlover@live.se

© 2018 Latin Lover