top of page

SÖK TILL LATIN LOVER 24/25!

Vill du vara med i sveriges (kanske världens) bästa skoltidning? Då är det dags att söka nu!

Klicka på den posten du vill söka, följ instruktionen, och sök.

POSTER SOM FINNS ATT VÄLJA PÅ ÄR:

Chefredaktör

Deadline 25/3

Mette (nuvarande chefredaktör) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej! Jag heter Mette Larsson och är chefredaktör för Latin Lover. Som chefredaktör är jag ytterst ansvarig för tidningen, och allt vad det innebär. Jag är den som leder redaktionsarbetet framåt och ser till att det funkar både praktiskt och socialt inom redaktionen. Jag är ordförande på redaktions- och styrelsemöten och den som planerar och organiserar vårt arbete. Jag skriver också ledaren och andra texter till varje nummer. Att vara chefredaktör är typ det absolut roligaste och mest lärorika jag har gjort, och jag rekommenderar verkligen alla som vill att söka!

 

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara vad din vision för Latin Lover är, varför just du ska bli chefredaktör! Att ha tidigare erfarenheter av redaktionellt arbete är meriterande. Ansökan mejlas till valberedning.latinlover@outlook.com. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till chefredaktör! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions chefredaktör.

Chefredaktör

Vice chefredaktör

Deadline 25/3

Emilian (nuvarande vice chefsredaktör) förklarar vad posten innebär:

Hej! Jag heter Emilian Jovanovic Holm och är nuvarande vice chefredaktör. Som vice är mitt främsta uppdrag att komplettera och hjälpa chefredaktören där det behövs. Posten är ganska beroende av vad det är chefredaktören behöver hjälp med, men jag stöttar främst när det kommer till det administrativa arbetet. Det innebär alltså allt ifrån att skriva ut affischer, korrekturläsa mötesprotokoll till att föra möten ifall chefredaktören är frånvarande. Som vice chefredaktör får du såklart också skriva texter till varje nummer! Om du brinner för skoltidningen så rekommenderar jag varmt att söka till vice chefredaktör, för mig har det iallafall varit ett superroligt och lärorikt år!

 

Ansökan:

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara din vision för Latin Lover, om du har tidigare erfarenhet av att jobba inom tidning och av att skriva texter samt varför just du ska bli vice-chefredaktör! Ansökan mejlas in till valberedning.latinlover@outlook.com. I ämnesraden skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till vice-chefredaktör! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions vice-chefredaktör.

Vice

Ekonomiansvarig

Deadline 25/3

Arvid (nuvarande ekonomiansvarig) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej!

 

Jag heter Arvid Hammarbäck och är ekonomiansvarig i Latin Lover. Som ekonomiansvarig sitter jag i styrelsen och ansvarar såklart för tidningens ekonomi. Jag sköter bokföringen, skickar offerter till tryckerier och betalar fakturor. Utöver det söker jag bidrag och sponsorer från olika organisationer och företag samt har kontakt med tryckeriet. Självklart kan även jag som ekonomiansvarig bidra med texter till tidningen! 

 

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara din vision för Latin Lover, vad du har för tidigare erfarenhet av att ansvara för ekonomi och varför just du ska bli ekonomiansvarig! Ansökan mejlas in till valberedning.latinlover@outlook.com. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till ekonomiansvarig! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions ekonomiansvarig.

Ekonomiansvarig

Sekreterare

Deadline 25/3

Freja (nuvarande sekreterare) förklarar vad posten innebär:

Hej!

 

Jag heter Freja Taube och är nuvarande sekreterare. Att vara sekreterare innebär framförallt att alltid föra mötesprotokoll under mötena, både styrelsemöten och redaktionsmöten. Dessutom är det min uppgift att se till att det vi publicerar är språkligt korrekt och utan stavfel - därför korrekturläser jag alla texter som publiceras i tidningen. Utöver det får jag skriva mina egna texter till tidningen sant vara en del av den mer seriösa beslutsfattande processen, eftersom sekreteraren är en del av styrelsen. Det är en otroligt rolig roll, både med mycket ansvar och möjlighet till utveckling! 

 

Ansökan:

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara din vision för Latin Lover, vad du har för tidigare erfarenhet av att korrläsa texter och varför just du ska bli sekreterare! Ansökan mejlas in till valberedning.latinlover@outlook.com. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till sekreterare! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions sekreterare.

Sekreterare

Skribent

Deadline 25/3

Assar (nuvarande skribent) förklarar vad posten innebär:

Hej! Jag heter Assar och jag är skribent för Latin Lover. Min uppgift i redaktionen är för det mesta att komma på idéer och skriva texter till tidningen. På så sätt får man själv vara bidragande i vad tidningen faktiskt ska ha för innehåll och det är det som är kul med skribentposten, att man utgör så stor del av vad som står i tidningen. 

 

Ansökan:

Vi söker tre skribenter. I ansökan ska du skriva en valfri text på temat KRONA. Det kan vara alltifrån en krönika till en intervju eller ältande prosa. Ansökan ska mailas in till latinlover@live.se. I ämnesraden i mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Vi läser igenom alla texter och därefter kallar vi några till intervju, vi har dessvärre inte möjlighet att kalla alla sökande till intervju, då det är många som söker.

 2. Efter intervjun väljs tre fasta skribenter till Latin Lovers redaktion (du får jättegärna fortsätta skicka in texter även om du inte blir vald till skribent!).

Skribent

PR-ansvarig

Deadline 25/3

Elvira (nuvarande PR-ansvarig) berättar om vad posten innebär:

Hej!

Jag heter Elvira Mårding Wållberg och är PR-ansvarig i årets redaktion. Kul att du är intresserad av att söka rollen! Som PR-ansvarig sköter du marknadsföringen inför varje nummer - det vill säga skapar material i form av filmer och/eller bilder för tidningens sociala medier. Som PR-ansvarig får du självklart också skriva texter till tidningen. Är du någon som tycker om att filma, klippa, redigera och arbeta kreativt generellt? Sök!

Ansökan:

Till denna post räcker det med att du mejlar in namn, klass och vilken post du söker. Fokus kommer ligga på intervjun. På intervjun kommer det förekomma frågor som hur du kommer bidra till att fler läser tidningen och hur du funkar i grupp.Till intervjun ska du även förbereda något arbete du tidigare gjort, det kan vara en film, affisch eller bilder du fotat. Ansökan (namn, klass och post du söker) mejlas in till latinlover@live.se.

Vad händer efter ansökan:

 1. Efter att du mailat så kallar vi dig som sagt till en intervju.

 2. Efter intervjun kommer vi välja den vi anser är bäst lämpad för jobbet!

PR

Grafiker

Deadline 25/3

Sixten (nuvarande grafiker) förklarar vad posten innebär:

Hej!

 

Jag heter Sixten Englund och är grafiker. Det innebär att jag skapar tidningens utseende och kan påverka läsarnas första intryck av texterna. Jag designar en tidning som passar det valda temat. Jag jobbar utifrån temat och skribenternas texter när jag gör framsidan och illustrationer. I varje tidning finns det plats för egna konstprojekt. Självklart får du även skriva texter!

 

Du kan söka denna post oavsett om du är proffs på InDesign eller inte ens vet vad det är för något! Kontakta mig om du behöver hjälp eller vill ha en tutorial skickad till dig!

 

Ansökan:

Ditt arbetsprov för att söka är att du gör en prototyp-layout till hur ett uppslag i Latin Lover skulle se ut om du fick vara ansvarig! Här är en text som du kan använda dig av i din layout. Du får såklart välja andra texter om du vill. Ansökan mejlas till latinlover@live.se. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kallas till intervju, där vi ställer frågor om dina visioner som layoutare och om dina eventuella tidigare erfarenheter inom grafisk design och layout.

 2. Efter intervjun väljer vi en av de sökande som är ansvarig för nästa års layout.

Layout
Illustratör

Ansvarig utgivare

Deadline 25/3

Virve (nuvarande ansvarig utgivare) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej!

 

Jag heter Virve Billengren och är ansvarig utgivare. Jag är ansvarig för att tidningens innehåll följer tryck- och pressfrihetsregler. Min uppgift är att, precis som sekreteraren, läsa igenom tidningens innehåll innan tidningen skickas till tryck, men istället för att rätta språkliga fel letar jag efter eventuellt stötande innehåll i både bild och text och sedan hantera det - till exempel ta kontakt med lärare eller elever som omnämns och fråga om deras godkännande/en kommentar, eller föra en diskussion med skribenten/grafikern om att ta bort innehållet. Jag är även ledamot i styrelsen och har rösträtt på styrelsemöten. Ansvarig utgivare är en perfekt post för dig som vill vara en del av Latin Lover och föra tidningen framåt utan att ha en tung arbetsbörda tidsmässigt. För att kunna söka till ansvarig utgivare måste du ha fyllt 18 år innan 17/9-2022, vara folkbokförd i Sverige och inte vara försatt i konkurs eller stå under förvaltarskap. Detta krävs enligt lag för att registreras som ansvarig utgivare för en periodisk tidskrift.

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara din vision för Latin Lover, vad du har för tidigare erfarenhet av att granska texter och varför just du ska bli ansvarig utgivare! Ansökan mejlas in till valberedning.latinlover@outlook.com. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till ansvarig utgivare! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions ansvarige utgivare.

Ansvarig utgivare

Valberedning

Deadline 25/3

Lykke (nuvarande valberedningsordförande) förklarar vad posten innebär?

Ansökan:

Hej! Jag heter Lykke Eder-Ekman och är valberedningsordförande i Latin Lover.

Vad gör valberedningen?

 

Valberedningen får ta emot alla styrelseansökningar (chefredaktör, vice chefredaktör, ekonomiansvarig, ansvarig utgivare sekreterare) + nästa års valberedning. Vårt jobb är att motivera vem vi anser är bäst lämpad för respektive post och lägga fram ett förslag på en ny styrelse till årsmötet. Vårt arbete är inte att vara med o göra själva tidningen utan, se till att den blir bra!

Vad gör valberedningsordförande?

Jag som valberedningsordförande ansvarar för att leda detta vägleda valberedningens arbete

FÖRTYDLIGANDE: Valberedningen som sätts nu kommer inte att vara verksamma förens 2025.

Vid frågor kan du valberedningen på: 

valberedning.latinlover@gmail.com

Lycka till!

Vi söker två till tre som sitter i valberedningen. Du ska skicka in en presentation om dig själv, berätta om dina visioner för att sitta i valberedningen samt eventuella tidigare erfarenheter. Ansökan mejlas till valberedning.latinlover@outlook.com. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer bli kallad till en intervju av valberedningen

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att pladera (motivera inför årsmötet varför de ska välja dig)

 4. Årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions valberedning.

Valberedning

IT-ansvarig

Deadline 25/3

Ester (nuvarande IT-ansvarig) förklarar vad posten innebär:

Hej!

 

Jag heter Ester Johard och jag är IT-ansvarig för Latin Lover. Det är jag som pysslar med den här hemsidan och det är jag som ser till att tidningen ligger uppe på Issu. När man jobbar med en tidning måste man även använda sig av en hel del datorer och skrivare. Då är det bra att ha någon som kan lite extra om sådant till hands. Du behöver inte vara någon digital mästare utan det räcker med att du har glimten i ögat!

SÖK!!!

 

Ansökan:

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara din vision för Latin Lover, vad du har för tidigare erfarenhet av data och varför just du ska bli it-ansvarig! Ansökan mejlas in till latinlover@live.se. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

bottom of page