SÖK TILL LATIN LOVER 21/22!

Vill du vara med i sveriges (kanske världens) bästa skoltidning? Då är det dags att söka nu!

Klicka på den posten du vill söka, följ instruktionen, och sök.

POSTER SOM FINNS ATT VÄLJA PÅ ÄR:

Chefredaktör

Deadline 21/3

Anna (nuvarande chefsredaktör) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej! Jag heter Anna Hellers och är chefredaktör för Latin Lover. Som chefredaktör är jag ytterst ansvarig för tidningen, och allt vad det innebär. Jag är den som leder redaktionsarbetet framåt och ser till att det funkar både praktiskt och socialt inom redaktionen. Jag är ordförande på redaktions- och styrelsemöten och den som planerar och organiserar vårt arbete. Jag skriver också ledaren och andra texter till varje nummer. Att vara chefredaktör är typ det absolut roligaste och mest lärorika jag har gjort, och jag rekommenderar verkligen alla som vill att söka!

 

Om du har några frågor om min post är det bara att ringa/sms:a 0725179959 eller dm:a på Instagram: @anna.hellers

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara vad din vision för Latin Lover är, varför just du ska bli chefredaktör! Att ha tidigare erfarenheter av redaktionellt arbete är meriterande. Ansökan mejlas till valberedning.latinlover@gmail.com. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till chefredaktör! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions chefredaktör.

 

Vice chefredaktör

Deadline 21/3

Lea (nuvarande vice chefsredaktör) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej! Jag heter Lea Laux och är nuvarande vice chefredaktör. Som vice är mitt främsta uppdrag att komplettera och hjälpa chefredaktören där det behövs. Posten är ganska beroende av vad det är chefredaktören behöver hjälp med, men jag stöttar främst när det kommer till det administrativa arbetet. Det innebär alltså allt ifrån att skriva ut affischer, korrekturläsa mötesprotokoll till att föra möten ifall chefredaktören är frånvarande. Som vice chefredaktör får du såklart också skriva texter till varje nummer! Om du brinner för skoltidningen och vill vara med och forma den på ett djupare plan rekommenderar jag varmt att söka till vice chefredaktör, för mig har det iallafall varit ett superroligt och lärorikt år!

 

Har du frågor om min post får du gärna kontakta mig på 0762900321 eller dm:a på Instagram: @lea_laux_

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara din vision för Latin Lover, om du har tidigare erfarenhet av att jobba inom tidning och av att skriva texter samt varför just du ska bli vice-chefredaktör! Ansökan mejlas in till valberedning.latinlover@gmail.com. I ämnesraden skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till vice-chefredaktör! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions vice-chefredaktör.

 

Ekonomiansvarig

Deadline 21/3

Gabriel (nuvarande ekonomiansvarig) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej!

 

Jag heter Gabriel Yngve och är ekonomiansvarig i Latin Lover. Som ekonomiansvarig sitter jag i styrelsen och ansvarar såklart för tidningens ekonomi. Jag sköter bokföringen, skickar offerter till tryckerier och betalar fakturor. Utöver det söker jag bidrag och sponsorer från olika organisationer och företag samt har kontakt med tryckeriet. Självklart kan även jag som ekonomiansvarig bidra med texter till tidningen! 

 

Har du frågor om min post, skriv till mig på Facebook eller skicka ett mejl till gabriel.yngve02@gmail.com.

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara din vision för Latin Lover, vad du har för tidigare erfarenhet av att ansvara för ekonomi och varför just du ska bli ekonomiansvarig! Ansökan mejlas in till valberedning.latinlover@gmail.com. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till ekonomiansvarig! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions ekonomiansvarig.

 

Sekreterare

Deadline 21/3

Adina (nuvarande sekreterare) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej!

 

Jag heter Adina Edfelt och är nuvarande sekreterare. Att vara sekreterare innebär framförallt att alltid föra mötesprotokoll under mötena, både styrelsemöten och redaktionsmöten. Dessutom är det min uppgift att se till att det vi publicerar är språkligt korrekt och utan stavfel - därför korrekturläser jag alla texter som publiceras i tidningen. Utöver det får jag skriva mina egna texter till tidningen sant vara en del av den mer seriösa beslutsfattande processen, eftersom sekreteraren är en del av styrelsen. Det är en otroligt rolig roll, både med mycket ansvar och möjlighet till utveckling! 

 

Om du har frågor kring min post får du gärna kontakta mig på 0730751011.

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara din vision för Latin Lover, vad du har för tidigare erfarenhet av att korrläsa texter och varför just du ska bli sekreterare! Ansökan mejlas in till valberedning.latinlover@gmail.com. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till sekreterare! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions sekreterare.

 

Skribent

Deadline 28/3

Jack (nuvarande skribent) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej! Jag heter Jack Rossander och jag är skribent för Latin Lover. Min uppgift i redaktionen är för det mesta att komma på idéer och skriva texter till tidningen. På så sätt får man själv vara bidragande i vad tidningen faktiskt ska ha för innehåll och det är det som är kul med skribentposten, att man utgör så stor del av vad som står i tidningen. 

 

Om du vill veta mer om vad det innebär att vara skribent får du gärna höra av dej till 076-139 38 99

Vi söker tre skribenter. I ansökan ska du skriva en valfri text på temat ARV. Det kan vara alltifrån en krönika till en intervju eller ältande prosa. Ansökan ska mailas in till latinlover@live.se. I ämnesraden i mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Vi läser igenom alla texter och därefter kallar vi några till intervju, vi har dessvärre inte möjlighet att kalla alla sökande till intervju, då det är många som söker.

 2. Efter intervjun väljs tre fasta skribenter till Latin Lovers redaktion (du får jättegärna fortsätta skicka in texter även om du inte blir vald till skribent!).

 

PR-ansvarig

Deadline 28/3

Fabian (nuvarande PR-ansvarig) berättar om vad posten innebär:

Ansökan:

Hej!

 

Jag heter Fabian och går i es19a. Jag är pr-ansvarig i Latin Lover och ska nu lämna över rollen till någon annan. PR-ansvarig är den perfekta rollen för dig om som gillar att skapa film eller bild. Man måste ha kunskap i antingen redigerings eller bildprogram samt kunna va flitig på sociala medier! Man får såklart skriva också om det finns ett brinnande intresse för det! Sök, det hade varit kul.

 

Mvh Fabian Penje

Till denna post räcker det med att du mejlar in namn, klass och vilken post du söker. Fokus kommer ligga på intervjun. På intervjun kommer det förekomma frågor som hur du kommer bidra till att fler läser tidningen och hur du funkar i grupp.Till intervjun ska du även förbereda något arbete du tidigare gjort, det kan vara en film, affisch eller bilder du fotat. Ansökan (namn, klass och post du söker) mejlas in till latinlover@live.se.

Vad händer efter ansökan:

 1. Efter att du mailat så kallar vi dig som sagt till en intervju.

 2. Efter intervjun kommer vi välja den vi anser är bäst lämpad för jobbet!

 

Layout-ansvarig

Deadline 28/3

Julia (nuvarande layout-ansvarig) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej!! 

 

Jag heter Julia Lobosco och är layoutansvarig. Det innebär att jag skapar tidningens utseende och kan påverka läsarnas första intryck av texterna. Jag är såklart inte ensam utan jobbar tätt ihop med Leia (illustratör) och Elvin (layoutillustratör), vilket gör det väldigt kul och ger oss alla möjligheten att testa på varandras roller. Jag har tex. även gjort vissa illustrationer och har friheten att skriva texter till tidningen om jag vill! 

 

Du kan söka denna post oavsett om du är proffs på InDesign eller inte ens vet vad det är för något! Jag går själv natur och hade ingen koll på hur man använde Adobe-programmen men det löste sig bra ändå! Bara man är taggad så <33 

 

Om du har nån fråga smsa mig gärna på 0730731336 ;) ;) Och SÖK!!!!

Ditt arbetsprov för att söka är att du gör en prototyp-layout till hur ett uppslag i Latin Lover skulle se ut om du fick vara ansvarig! Här är en text som du kan använda dig av i din layout. Du får såklart välja andra texter om du vill. Ansökan mejlas till latinlover@live.se. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kallas till intervju, där vi ställer frågor om dina visioner som layoutare och om dina eventuella tidigare erfarenheter inom grafisk design och layout.

 2. Efter intervjun väljer vi en av de sökande som är ansvarig för nästa års layout.

 

Illustratör

Deadline 28/3

Leia (nuvarande illustratör) förklarar vad posten innebär:

Ansökan:

Hej jag heter Leia Birgersson och är nuvarande illustratör för Latin Lover. Tillsammans med layoutillustratören och layoutaren designar jag en tidning som passar det valda temat. Jag jobbar utifrån temat och skribenternas texter när jag gör framsidan och illustrationer, ibland finns det även plats för en fristående bild på temat i tidningen. 

 

Har du frågor om min post får du gärna kontakta mig på 0703391050! 

För att söka gör du en tidningsframsida på temat ARV. Ansökan mejlas till latinlover@live.se. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Utöver omslaget så du får gärna skicka in en design på en layout till ett tidningsuppslag. (mer info här) Den invändiga layouten är bland de tyngsta uppdragen därför är det fördelaktigt om det går att fördela ut.

 

OBS Detta är inget krav för illustratörsposten. 

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kallas till intervju, där vi ställer frågor om dina visioner som illustratör och om dina eventuella tidigare erfarenheter av att jobba med att hålla deadlines för det du illustrerar.

 2. Efter intervjun väljer vi en av de sökande som tillsätts som illustratör inför nästa års redaktion. 

 

Valberedning

Deadline 21/3

Erik (nuvarande valberedningsordförande) förklarar vad posten innebär?

Ansökan:

Hej! Jag heter Erik och är valberedningsordförande i Latin Lover.

Vad gör valberedningen?

 

Valberedningen får ta emot alla styrelseansökningar (chefredaktör, vice chefredaktör, ekonomiansvarig, ansvarig utgivare sekreterare) + nästa års valberedning. Vårt jobb är att motivera vem vi anser är bäst lämpad för respektive post och lägga fram ett förslag på en ny styrelse till årsmötet. Vårt arbete är inte att vara med o göra själva tidningen utan, se till att den blir bra!

Vad gör valberedningsordförande?

Jag som valberedningsordförande ansvarar för att leda detta vägleda valberedningens arbete

FÖRTYDLIGANDE: Valberedningen som sätts nu kommer inte att vara verksamma förens 2022.

Vid frågor kan du kontakta mig på: 

Erik@aglert.com.

Lycka till!

Vi söker två till tre som sitter i valberedningen. Du ska skicka in en presentation om dig själv, berätta om dina visioner för att sitta i valberedningen samt eventuella tidigare erfarenheter. Ansökan mejlas till valberedning.latinlover@gmail.com. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer bli kallad till en intervju av valberedningen

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att pladera (motivera inför årsmötet varför de ska välja dig)

 4. Årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions valberedning.

 

Ansvarig utgivare

Deadline 21/3

Vad innebär denna post?

Ansökan:

Ansvarig utgivare är en ny post för i år! Du som är ansvarig utgivare ser till att tidningens innehåll följer tryck- och pressfrihetsregler. Din uppgift är att, precis som sekreteraren, läsa igenom tidningens innehåll innan tidningen skickas till tryck, men istället för att rätta språkliga fel ska du leta efter eventuellt “stötande innehåll” i både bild och text och sedan hantera det - till exempel mejla lärare som omnämns och fråga om deras godkännande/en kommentar, eller be skribenten/illustratören att ta bort innehållet. Du är även ledamot i styrelsen och har rösträtt på styrelsemöten. Ansvarig utgivare är en perfekt post för dig som vill vara en del av Latin Lover och föra tidningen framåt utan att ha en tung arbetsbörda tidsmässigt. För att kunna söka till ansvarig utgivare måste du ha fyllt 18 år innan 17/9-2021, vara folkbokförd i Sverige och inte vara försatt i konkurs eller stå under förvaltarskap. Detta krävs enligt lag för att registreras som ansvarig utgivare för en periodisk tidskrift.

Du ska skriva en presentation om dig själv, dina intressen, hur du är som person osv. Du ska även förklara din vision för Latin Lover, vad du har för tidigare erfarenhet av att granska texter och varför just du ska bli ansvarig utgivare! Ansökan mejlas in till valberedning.latinlover@gmail.com. I ämnesraden till mejlet skriver du namn, klass och vilken post du söker.

Vad händer efter ansökan:

 1. Du kommer att bli kallad till en intervju av valberedningen.

 2. Valberedningen kommer välja dig eller din/a motkandidater som ett förslag till årsmötet.

 3. Du får möjlighet att plädera; motivera på årsmötet varför Latin Lovers medlemmar ska rösta fram just dig till ansvarig utgivare! 

 4. De som är på årsmötet kommer rösta, och på så sätt besluta om du eller din/a motkandidater blir nästa redaktions ansvarige utgivare.